Księga chleba
Autorzy |
Chleb towarzyszy nam od tysiącleci, zmieniają się metody jego wypieku, zmienia się jego wygląd, jednak on sam ciągle pozostaje najważniejszym pokarmem człowieka, utożsamianym z życiem, pracą, rodziną, opieką, jaką roztaczamy nad najbliższymi... Księga chleba to coś więcej niż przepisy i odrobina historii. To pachnące opowieści o pięknym, choć trudnym zawodzie piekarza. To również historia i życie codzienne ludzi, którzy do dnia dzisiejszego tradycyjnie wypiekają chleb dla całej swojej rodziny, to wspomnienia, w których chleb kojarzy się z dzieciństwem i drogą do domu. To księga zapachów, pięknych opowieści, wycieczek w dawne czasy. Zbiór najciekawszych informacji o chlebie podany w lekkiej, bogato ilustrowanej formie.
Numer ISBN | 978-83-7506-171-0 |
Wymiary | 215x215 |
Gatunek | Książki kucharskie,Kulturoznawstwo i antropologia |
Oprawa | 7 |
Liczba stron | 204 |
Podziel się opinią
Komentarze