Trwa ładowanie...
d36ojvn
22-03-2022 14:00

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

książka
Oceń jako pierwszy:
d36ojvn
Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Zostań hodowcą bąbelków!
Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.
Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.
Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.
Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.
To prostsze, niż myślisz!

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Numer ISBN

978-83-240-8295-7

Wymiary

165x234

Oprawa

twarda

Liczba stron

160

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36ojvn
d36ojvn
d36ojvn
d36ojvn