Jerozolima. Książka kucharska
| Tytuł oryginalny | Jerusalem: A Cookbook |
| Rok wydania | 2012 |
| Autorzy | |
| Wydawnictwo |
Na kartkach “Jerozolimy” Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku – Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.
Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W „Jerozolimie” połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.
| Numer ISBN | 978-83-62903-11-5 |
| Wymiary | 200x275 |
| Gatunek | Książki kucharskie |
| Oprawa | 6 |
| Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze