Jajka. 130 prostych przepisów
Tytuł oryginalny | Eggs |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2008 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Numer ISBN | 978-83-11-10828-8 |
Wymiary | 160x210 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 304 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze