Trwa ładowanie...
d1hmds9
31-01-2020 16:32

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

książka
Oceń jako pierwszy:
d1hmds9
Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu „MasterChef”, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach „KUKBOOK”, „Kuchnia” oraz „Smak”. Częsty gość programów telewizyjnych.

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Numer ISBN

978-83-280-2597-4

Wymiary

210x270

Oprawa

twarda

Liczba stron

304

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hmds9
d1hmds9
d1hmds9
d1hmds9