Gotuj z Anią Shirley
Gotuj z Anią Shirley
Nie wszyscy wielbiciele Ani z Zielonego Wzgórza wiedzą, że jej autorka za życia była zarówno uznaną pisarką, jak i świetną kucharką. Jej zamiłowanie do kuchni i talenty kulinarne były słynne nie tylko wśród mieszkańców Wyspy Księcia Edwarda. Te niezwykłe zdolności rozwijała, przygotowując się do kolejnych przyjęć i gotując smakołyki dla najbliższych. A wciąż pogłębianą wiedzę wykorzystywała w swoich powieściach, opisując niezwykle obrazowo potrawy jakimi raczyli się bohaterowie.
*Paryskie słodkości * Już dziś mamy dla Was próbkę smakołyków z Zielonego Wzgórza...
8 uncji (225 g) daktyli bez pestek
8 uncji (225 g) fig
8 uncji (225 g) rodzynek
8 uncji (225 g) orzechów włoskich
cukier puder, przesiany