Trwa ładowanie...
d4pfffl
15-04-2010 00:00

Fuzja smaków. Najdalsze podróże Roberta Makłowicza

książka
Oceń jako pierwszy:
d4pfffl
Fuzja smaków. Najdalsze podróże Roberta Makłowicza
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?!

Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion – wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.

Fuzja smaków. Najdalsze podróże Roberta Makłowicza
Numer ISBN

978-83-240-0890-2

Wymiary

200x240

Gatunek

Przygodowe,Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

272

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4pfffl
d4pfffl
d4pfffl