Trwa ładowanie...
d4gpnw4
03-02-2020 18:08

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

książka
Oceń jako pierwszy:
d4gpnw4
Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!

Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.

Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).

Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.

Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Numer ISBN

978-83-8103-250-6

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

336

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gpnw4
d4gpnw4
d4gpnw4
d4gpnw4