Trwa ładowanie...
dtapa3o

Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

książka
Oceń jako pierwszy:
dtapa3o
Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Tytuł oryginalny

Wild fermentation

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!

Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.

Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.

Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!


Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. – „The New York Times”

Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Numer ISBN

978-83-65601-58-2

Wymiary

165x240

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

328

Język

polski

dtapa3o

Podziel się opinią

Share
dtapa3o
dtapa3o
dtapa3o
dtapa3o
dtapa3o