Trwa ładowanie...
d3kohgf
06-10-2020 21:06

Droga przez mąkę

książka
Oceń jako pierwszy:
d3kohgf
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Co jada szatan u Bułhakowa? Jak gotuje Julian Barnes? Czy przy politycznych dysputach lepiej sprawdza się piwo smichovskie Jaroslava Haška, a może czerwone wino Rolanda Barthes’a? Upodobania kulinarne tajnych agentów, zarówno u Iana Fleminga, jak i Umberto Eco, mogą zadziwić. Za to postacie Hrabala hołdują raczej tradycyjnym przysmakom. Ernest Hemingway i Francis Scott Fitzgerald dzielą się pulardą z truflami, Charles Dickens je ostrygi od ulicznego sprzedawcy, a Miguel de Cervantes i Jan Potocki wspólnie podziwiają kastylijskie duszone mięso z warzywami. Po siedmiu latach prowadzenia kultowej „Drogi przez mąkę”, Łukasz Modelski wybrał 50 najbardziej literackich spośród przeprowadzonych rozmów, nadając nowy sens pojęciu „literatura dla kucharek". Na końcu każdej z nich znaleźć można przepis na najważniejsze z omawianych dań.

Droga przez mąkę
Numer ISBN

978-83-240-4554-9

Wymiary

148x205

Oprawa

twarda

Liczba stron

600

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kohgf
d3kohgf
d3kohgf
d3kohgf