Domowy wyrób. Kuchnia postna
Autorzy |
Post jako powstrzymanie się od spożywania pokarmów, picia oraz uciech życia kiedyś był postrzegany jedynie jako przejaw religijności. Dzisiaj wiemy, że jest konieczny dla naszego organizmu, aby ten mógł się oczyścić z toksyn i zregenerować – w zdrowym ciele zdrowy duch! Ograniczenia wynikające z postu są tak stare jak historia medycyny, zatem korzystajcie z dorobku pokoleń i zadbajcie o siebie. Ten wyjątkowy czas występuje we wszystkich religiach, choć nie w taki sam sposób. Książka przedstawia dania charakterystyczne dla katolicyzmu, prawosławia i judaizmu. W islamie miesiącem postu jest ramadan, lecz ogranicza się jedynie do nieprzyjmowania jedzenia i picia od świtu do zmroku.
Numer ISBN | 978-83-610-6070-3 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Książki kucharskie,Religia i religioznawstwo |
Oprawa | 7 |
Liczba stron | 292 |
Inne wydania | - 2009-03-16 |
Podziel się opinią
Komentarze