Dla łasuchów. Słodkie przysmaki i desery
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2011 |
Wydawnictwo | |
Seria |
To od deseru zależy, jakie wrażenie nasz obiad zrobi na gościach. Oto szybkie, wyśmienite desery na każdą porę roku: pyszne kremy, rozkosznie słodkie musy, kruche ciasteczka z owocami i niskokaloryczne sorbety, a także domowe czekoladki i pralinki, wbrew pozorom nie tak trudne do zrobienia. Książeczka przedstawia desery klasyczne, takie jak torcik kawowy, tiramisu, pudding czy knedle, a także apetyczne nowości: zapiekankę z... pomarańczami, mrożony karmel czy lekki suflet cytrynowy. Je się oczami, dlatego każdemu przepisowi towarzyszy fantastyczne zdjęcie z propozycją dekoracyjnego podania deseru. A do tego – informacje praktyczne: szczegółowe listy składników, czas przygotowania (15–30 minut), ilość kalorii, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów w jednej porcji.
Numer ISBN | 978-83-258-0435-0 |
Wymiary | 125x160 |
Oprawa | twarda lakierowana |
Liczba stron | 240 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze