Trwa ładowanie...
d2a4exo
15-04-2010 00:00

Desery. Od najprostszych po wykwintne

książka
Oceń jako pierwszy:
d2a4exo
Desery. Od najprostszych po wykwintne
Autorzy
Wydawnictwo
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Znajduje się tu wyczerpujący zbiór przepisów na każdą okazję.

Zamieszczone są pomysły na atrakcyjne desery:

techniki przyrządzania,
bezcenne rady profesjonalistów.

Znajdują się przepisy na desery - od najprostszych po wykwintne:
- klasyczne desery francuskie
- najsłynniejsze desery z różnych stron świata,
- desery niskokaloryczne,
- ulubione desery Pierre'a Herme - smaczne i oryginalne

Pierre Herme, światowej sławy cukiernik uznawany za wielkiego mistrza, wynosi francuskie cukiernictwo na sam szczyt sztuki kulinarnej. Jego ciasta budzą zachwyt znawców w Paryżu i Nowym Jorku. Autor odsłania tajemnice tych niezwykłych deserów - rzadko spotykane połączenia smaków i faktur, finezja i olśniewające dekoracje.

Ponadto w książce zamieszczone są:
- komentarze kulinarne,
- indeks tematyczny, ułatwiający wybór przepisu,
- sztuka dekorowania deserów,
- dobór win.

Desery. Od najprostszych po wykwintne
Numer ISBN

83-89181-33-9

Wymiary

195x265

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

286

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2a4exo
d2a4exo
d2a4exo