Desery. Od najprostszych po wykwintne
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Znajduje się tu wyczerpujący zbiór przepisów na każdą okazję.
Zamieszczone są pomysły na atrakcyjne desery:
techniki przyrządzania,
bezcenne rady profesjonalistów.
Znajdują się przepisy na desery - od najprostszych po wykwintne:
- klasyczne desery francuskie
- najsłynniejsze desery z różnych stron świata,
- desery niskokaloryczne,
- ulubione desery Pierre'a Herme - smaczne i oryginalne
Pierre Herme, światowej sławy cukiernik uznawany za wielkiego mistrza, wynosi francuskie cukiernictwo na sam szczyt sztuki kulinarnej. Jego ciasta budzą zachwyt znawców w Paryżu i Nowym Jorku. Autor odsłania tajemnice tych niezwykłych deserów - rzadko spotykane połączenia smaków i faktur, finezja i olśniewające dekoracje.
Ponadto w książce zamieszczone są:
- komentarze kulinarne,
- indeks tematyczny, ułatwiający wybór przepisu,
- sztuka dekorowania deserów,
- dobór win.
Numer ISBN | 83-89181-33-9 |
Wymiary | 195x265 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 286 |
Podziel się opinią
Komentarze