Biblioteczka Poradnika Domowego. Dania z mięsa i drobiu (wyd. spec. 01/2011)
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2011 |
Wydawnictwo | |
Seria |
Mięso i drób... Upiec czy usmażyć, przygotować na słodko czy pikantnie, podać na ciepło czy na zimno? Wybór będzie łatwiejszy, kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa, . pieczenie, pasztety, rolady, kotlety, bitki. W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu – pieczenie i pasztety, zrazy i klopsy, kotlety i medaliony, gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne, mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję, że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.
Numer ISBN | 978-83-7648-638-3 |
Wymiary | 165x235 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 176 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze