Żywienie osób starszych. Rekomendacje Sekcji Dietetyki Medycznej POLSPEN
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2020 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie.
Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy¬musza to konieczność szerszego spojrzenia na tę grupę osób w kontekście wielochorobowości, wielolekowości, większego obciążenia czynnikami ryzyka niedożywienia, sarkopenii, a także zróżnicowanych potrzeb żywieniowych.
Książka Żywienie osób starszych systematyzuje wiedzę dotyczącą postępowania dietetycznego w ujęciu wielodyscyplinarnym, stanowiąc źródło informacji dla wielu specjalistów sprawujących opiekę nad pacjentem geriatrycznym.
| Numer ISBN | 978-83-200-6186-4 |
| Wymiary | 165x235 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 164 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze