Trwa ładowanie...
d152mow
26-04-2012 00:00

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu 1

książka
Oceń jako pierwszy:
d152mow
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu 1
Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

"Żywienie człowieka" to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.

Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań. W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe.

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu 1
Numer ISBN

978-83-01163-20-4

Wymiary

165x235

Gatunek

Medycyna, zdrowie, diety

Oprawa

1

Liczba stron

560

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d152mow
d152mow
d152mow