Ziemniaki
Autorzy |
75 smakołyków – ziemniaki w sałatkach, z patelni, z piekarnika i z grilla. Która odmiana nadaje się na frytki, a która na piure? Czy ziemniaki naprawdę tuczą? Jak przyrządzić szwajcarskie rosti i meksykańską tortillę? Od klasycznych faszerowanych ziemniaków aż po wyszukaną zupę ziemniaczano-serowo-kokosową. Jeśli chcesz wiedzieć, jak właściwie wybrać odmianę ziemniaka i wykorzystać do maksimum jej walory smakowe i zdrowotne, dobrze trafiłeś! Z tą książką przygotujesz między innymi kopytka, pyzy, knedle, zupy, zapiekanki, omlety, gulasze, dania rybne i mięsne. Są tu pomysły na szybki obiad dla rodziny i doskonałe przekąski na przyjęcie. Jeśli interesujesz się kulinarnymi pomysłami z całego świata, zwróć uwagę na przepisy węgierskie, śródziemnomorskie, niemieckie i indyjskie.
Numer ISBN | 978-83-7404-935-1 |
Wymiary | 150x220 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 140 |
Podziel się opinią
Komentarze