Zasmakuj w Sienkiewiczu. Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkieiwcza
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2016 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta?
Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane przez Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora. Jego kulinarne popisy mamy okazję podziwiać w programach TVP3 Katowice: Rączka gotuje oraz Zasmakuj w Sienkiewiczu. Programy te dostępne są również na stronie internetowej Telewizji Katowice.
A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków tradycyjnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.
Numer ISBN | 978-83-8110-014-4 |
Wymiary | 190x246 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 192 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze