Trwa ładowanie...
d29jyev
15-04-2010 00:00

Wyznania francuskiego piekarza

książka
Oceń jako pierwszy:
d29jyev
Wyznania francuskiego piekarza
Tytuł oryginalny

Confessions of a French Baker: Breadmaking Secrets, Tips, and Recipes

Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite fougasses, bâtards, boules i inne gatunki tradycyjnego prowansalskiego pieczywa.

A ten, kto zatęskni do aromatów z piekarni „Chez Auzet”, będzie mógł spróbować własnych sił: książka zawiera dokładne, pięknie zilustrowane przepisy na szesnaście rodzajów pieczywa, od klasycznej bagietki po chleb z dodatkami takimi jak bekon, morele, orzechy, czosnek oraz czarne i zielone oliwki. Wyznania francuskiego piekarza to nie tylko niezliczone praktyczne porady i tajniki rzemiosła, ale także barwna historia czterech pokoleń piekarzy z rodu Auzet.

Wyznania francuskiego piekarza
Numer ISBN

978-83-7469-822-1

Wymiary

125x175

Gatunek

Literatura faktu

Oprawa

1

Liczba stron

104

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d29jyev
d29jyev
d29jyev