Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Urodzaj owoców. Wspaniałe zbiory z własnego ogrodu lub zakupy na targu. Co zrobić, by zachować na dłużej smak owoców, zapach lata? Poznaj wypróbowane, pewne i proste sposoby na domowy sok, wino lub likier. Zobacz i przeczytaj:
Jak zrobić dobry sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco?
Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.
Jak zrobić pyszne domowe wino owocowe: z jakich owoców wino będzie najlepsze, jak otrzymać moszcz, jak obserwować i oceniać kolejne etapy i przebieg fermentacji, kiedy zakończyć proces, jak zlewać i przechowywać gotowe wino? Sposoby przygotowania octu z win owocowych.
A na deser sztuka przygotowania likierów owocowych: z czego można zrobić likier, jakie dodatki warto dodać, jaki proces wyrobu likieru wybrać: z soków owocowych, nastawiane, z fermentacji owoców czy z wina owocowego.
Numer ISBN | 83-7073-439-1 |
Wymiary | 130x190 |
Gatunek | Książki kucharskie,Poradniki |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 120 |
Podziel się opinią
Komentarze