Wielkanoc. Kuchnia świąteczna
Rok wydania | 2014 |
Autorzy |
Święta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici uroczysty rodzinny posiłek? Klasyczny pasztet czy jaja z farszem z wędzonego pstrąga, sałatka jarzynowa z domowym majonezem czy szynka ze szparagami… Razem z wiosennym przesileniem rośnie apetyt na słodkości: wyborne mazurki, orzeźwiające paschy i puszyste baby.
Wiele tu przepisów na potrawy, które mogą się stać kulinarnymi inspiracjami w codziennym menu, a elegancko podane na pięknie udekorowanym stole będą wyśmienicie smakować w ten wyjątkowy czas.
Numer ISBN | 978-83-7943-448-0 |
Wymiary | 210x260 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 112 |
Podziel się opinią
Komentarze