Wege. Dieta roślinna w praktyce
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka w przystępny sposób opisuje diety wegańskie oraz wegetariańskie jako sposób odżywiania się, mogący mieć korzystne skutki zdrowotne (m.in. w profilaktyce wielu chorób cywilizacyjnych). Przedstawia również niekorzystne efekty, jeżeli diety są niewłaściwie zbilansowane (m.in. deficyt białka, witaminy B12, witaminy D, wapnia). W rzetelny sposób przedstawione zostały interpretacje wyników badań naukowych oraz literatury specjalistycznej opartej na dowodach medycznych. Wydanie wzbogacone zostało o przykłady jadłospisów oraz przepisów dostosowanych do rodzaju diet i potrzeb indywidualnych (np. wiekowych, zdrowotnych i fizjologicznych).
Publikację w szczególności polecamy wszystkim osobom stosującym dietę wegańską i wegetariańską szukającym przewodnika odpowiadającego na najważniejsze medyczne aspekty stosowania eliminacyjnego sposobu żywienia.
Numer ISBN | 978-83-200-5489-7 |
Wymiary | 168x205 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 220 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze