W kuchni z mamą i tatą
Tytuł oryginalny | In cucina con mamma e papà |
Rok wydania | 2008 |
Autorzy |
Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa. Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy: - opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek - wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole - zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych - opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać - elementarz dobrych
manier - zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni - wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym - informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów
Numer ISBN | 978-83-74851-24-4 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Dziecięce i młodzieżowe,Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 128 |
Podziel się opinią
Komentarze