Tradycyjne przepisy kuchni polskiej
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2012 |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Dziś gotujemy dużo mniej wykwintnie i obficie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy gotowaniu mniej czasu. Dzisiejsza kuchnia obfituje w warzywa, jest bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływ kuchni z różnych stron świata. W naszej książce polecamy mnóstwo przepisów łatwych do wykonania, które można przygotować z dostępnych i niedrogich produktów. Znajdują się tu też tradycyjne polskie dania, takie jak pierogi i schabowy, bigos i barszcz wigilijny. Ponadto przedstawiamy wiele pomysłów na przyrządzenie ryb. Nie zapomnieliśmy także o słodkich wypiekach, deserach oraz coraz bardziej popularnych „kociołkach”. Proponujemy receptury na codzienny obiad i wystawne przyjęcie, na dania proste i wyszukane. Staraliśmy się stworzyć uniwersalną książkę kucharską, po którą zawsze warto sięgnąć – niezależnie od kulinarnych planów. Dzięki przepisom o różnym stopniu trudności ta publikacja jest przeznaczona zarówno dla młodych pań.
Numer ISBN | 978-83-7839-048-0 |
Wymiary | 165x233 |
Oprawa | twarda lakierowana |
Liczba stron | 496 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze