Trwa ładowanie...
d1hmds9
13-07-2012 00:00

Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

książka
Oceń jako pierwszy:
d1hmds9
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autorzy
Wydawnictwo
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia).

Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej!

W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji.

„Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
fragment Wstępu

Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Numer ISBN

978-83-7544-320-2

Wymiary

175x230

Gatunek

Książki kucharskie,Poradniki

Oprawa

6

Liczba stron

256

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hmds9
d1hmds9
d1hmds9