Toskańska trattoria
| Tytuł oryginalny | Georgia's Kitchen |
| Rok wydania | 2010 |
| Autorzy | |
| Wydawnictwo |
Utalentowana szefowa kuchni, Georgia Gray, ma wszystko, czego pragnie kobieta zaraz po trzydziestce: pracę w jednej z najlepszych restauracji na Manhattanie; piękne i mądre przyjaciółki, na które zawsze może liczyć; oraz zaręczynowy pierścionek z brylantem. Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji,
w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub.
Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego – eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt?
| Numer ISBN | 978-83-62478-19-4 |
| Wymiary | 130x205 |
| Gatunek | Powieści i opowiadania |
| Oprawa | 3 |
| Liczba stron | 352 |
Podziel się opinią
Komentarze