Tajemnice kawy
Rok wydania | 2011 |
Autorzy |
Kawa, kawa, kawa... Co ona takiego w sobie ma? Czemu zawdzięcza swój triumfalny marsz przez cały świat? Elitarny niegdyś napój królów i filozofów szybko wzbudził powszechne zainteresowanie. Produkcja kawy na skalę przemysłową zdemokratyzowała wprawdzie jej spożycie, ale i sproblematyzowała przy okazji jej jakość. Nie wystarczy kawę znać z widzenia... warto poznać jej rodowód – historię ziarenka od korzenia młodego kawowca aż po aromatyczną filiżankę. Nie ma takiego sposobu przyrządzania kawy, w którym jakość samego ziarna nie grałaby pierwszych skrzypiec. Królowa Saby delektowała się kawą dobrą z natury. Współczesny konsument czuje się często nieco zagubiony w mnożących się na rynku rozmaitościach kawowych... Jak dokonać dobrego wyboru? Jakie kryteria przyjąć? Jak przeprowadzić prosty test jakości? Jakie alternatywne i niekonwencjonalne zastosowania ma kawa? Jak odkryć na nowo kawowy Raj Utracony? A zatem, tajemnicza kawo, zapraszamy pod lupę. Już czas...
Numer ISBN | 978-83-7506-537-4 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Literatura podróżnicza,Książki kucharskie,Literatura podróżnicza,Książki kucharskie |
Oprawa | 3 |
Liczba stron | 264 |
Inne wydania | Poznań - 2015-04-11 |
Podziel się opinią
Komentarze