Sztuka wina
Rok wydania | 2001-10-09 |
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Kariera wina rozpoczęła się osiem, dziesięć tysięcy lat temu, kiedy to zakaukascy pasterze zaczęli uprawiać winną latorośl. W czasach prehistorycznych hodowla winorośli przeniosła się do Egiptu, później do Grecji, Italii, Galii. Podboje rzymskie przyczyniły się do ostatecznego zakorzenienia się winnej latorośli w Europie. Od owych dawnych i odległych lat tradycje i technologie winiarstwa bardzo się zmieniły, konsumenci stali się bardziej wymagający, dla miłośników wina pozostanie ono jednak zawsze źródłem nieustannego zafascynowania i rozkoszy.
Z książki dowiadujemy się m.in. skąd się bierze wino, jak się je produkuje, jaki powinno mieć kolor, jaki jest najlepszy wiek wina.
Numer ISBN | 83-7020-138-5 |
Wymiary | 210x300 |
Gatunek | Hobby,Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 149 |
Podziel się opinią
Komentarze