Szefa kuchni wędrówki po świecie
Autorzy |
Skarbiec kulinarnych pomysłów! Kurt Scheller, mistrz sztuki kulinarnej, mieszkał i gotował w kilkunastu krajach niemal na wszystkich kontynentach, m.in. w Anglii, Holandii, Francji, Ekwadorze, Kuwejcie, Rosji i na Jamajce. Podróże są jego pasją. „Miałem 13 lat, kiedy wiedziałem już, że chcę być kucharzem. Dlaczego? Bo można zwiedzić kawał świata” – wyznaje, wspominając czasy przyuczania do kucharskiego rzemiosła. Tak zaczyna się pełna humoru opowieść o realizacji młodzieńczych marzeń, w której anegdoty przeplatają się z najlepszymi przepisami różnych kuchni świata.
Nie bójmy się, że czekają nas tu wymyślne potrawy wymagające dużej wprawy. Nic podobnego, wśród przepisów są bynajmniej niewyrafinowane: szwajcarska kiełbaska wieprzowa ze śmietanowym porem, arabski kebab czy rosyjski sandacz w kapuście. Prawdziwa maestria tkwi w twórczym podejściu Schellera do lokalnych specjałów.
Numer ISBN | 978-83-247-1229-8 |
Wymiary | 205x265 |
Gatunek | Biografie i autobiografie,Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 304 |
Podziel się opinią
Komentarze