Trwa ładowanie...
d45r2ra

Sycylia. Pascal Lajt

książka
d45r2ra
Oceń jako pierwszy:
Sycylia. Pascal Lajt
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Sycylia

Skąd się wzięły czarne plaże?

Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?

Co zjeść w locie?

Jak uratować żółwia?

Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.

Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.

Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami

d45r2ra
Sycylia. Pascal Lajt
Numer ISBN

978-83-8103-598-9

Wymiary

1115x1900

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

156

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d45r2ra
d45r2ra
d45r2ra
d45r2ra
d45r2ra