Trwa ładowanie...
d20hkj5
25-03-2015 00:00

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

książka
Oceń jako pierwszy:
d20hkj5
Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
Tytuł oryginalny

Superfoods: The Food and Medicine of the Future

Rok wydania
Autorzy
Wydawnictwo
Inne
Źródło: Inne

David Wolfe, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety.

Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. wzrok, sprawność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać odporność i pomagać pokonać zły nastrój. Niezwykle cenny jest też obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają zachęcające, niebanalne,przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy z łatwością przemyci te skarby natury do codziennych posiłków.

To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
Numer ISBN

978-83-64645-54-9

Wymiary

165x235

Gatunek

Książki kucharskie,Poradniki

Oprawa

1

Liczba stron

376

d20hkj5

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d20hkj5
d20hkj5
d20hkj5