Sosy - ponad 100 najlepszych
Autorzy |
Książka zawiera ponad 100 przepisów na sosy wytrawne i słodkie, doskonałe na każdą okazję, urozmaicające nawet najprostsze dania: sosy klasyczne, np. beszamel, sosy pieczeniowe, majonez, sos holenderski; sosy nowoczesne, innowacyjne, do potraw z makaronu, ryb i różnego rodzaju mięs, od pysznego sosu czosnkowo-migdałowego, poprzez owocowy sos z czerwonej porzeczki i imbiru po sos czekoladowy, cynamonowy lub kwaskowaty sos pomarańczowo-serowy. Autorka załączyła również sugestie dotyczące wyboru składników, sposobu podawania potraw oraz tajemnice kulinarne ekspertów - od rad jak przyrządzić zasmażkę, po porady jak uratować nieudany sos.
Numer ISBN | 83-7079-743-1 |
Wymiary | 160x273 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 128 |
Podziel się opinią
Komentarze