Smaki z Fjällbacki
Tytuł oryginalny | Smaker från Fjällbacka |
Rok wydania | 2008 |
Autorzy |
Dwie rzeczy łączą Camillę Läckberg i kucharza Christiana Hellberga - obydwoje pochodzą z Fjällbacki i oboje uwielbiają jedzenie i gotowanie. Z ich wspólnej pasji narodził się pomysł na ten projekt - książkę kucharską, która będzie czerpać ze smaków Fjällbacki z czasów ich dzieciństwa; smaków zachodniego wybrzeża Szwecji. Camilla i Christian powrócili do swoich ulubionych miejsc z przeszłości, aby zabrać się do gotowania pośród wysepek, domków rybackich i kutrów. W "Smakach z Fjällbacki" dzielą się swoimi ulubionymi przepisami - od dań z owoców morza, poprzez przekąski do fantastycznych deserów. Książka składa się z siedmiu części. Każdą z nich poprzedza wstęp Camilli Läckberg. Autorem przepisów jest Christian Hellberg, zdobywca tytułu Kucharza Roku 2001. Swoją miłością do zachodniego wybrzeża dzieli się z czytelnikami w autorskim wyborze przepisów na dania z ryb i owoców morza. Co powiecie na carpaccio z halibuta z cytrusową sałatką lub żabnicę pieczoną w ziołach z z sałatką z czerwonej cebuli i szpinaku?
Kuchnia zachodniego wybrzeża jest tak zachwycająca jak nadmorski, skalisty pejzaż. Co doskonale pokazują piękne zdjęcia Niklasa Bernstone'a! Daj się zainspirować i zaproś przyjaciół na ucztę!
Numer ISBN | 978-83-7554-230-1 |
Wymiary | 200x250 |
Gatunek | Hobby,Poradniki |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 176 |
Podziel się opinią
Komentarze