Smak życia, czyli uroda zaczyna się w kuchni
Rok wydania | 2001-01-01 |
Autorzy |
Agnieszka Maciąg zdradza sekrety swojej kuchni. A gotuje świetnie. Jej potrawy dorównują tym przyrządzanym przez Nigellę Lawson i Jamiego Olivera. Książka pięknie wydana, bogato ilustrowana - doskonały prezent dla każdego. Podstawy kuchni Agnieszki Maciąg to naturalność, zdrowie i ciekawość świata. Obok domowego rosołu i śledzików proponuje ona japońską zupę miso i łososia z Alaski. Zachęca do poszukiwań i kulinarnych eksperymentów. Jej przepisy nie są wydumane, a wszystkie składniki można znaleźć w polskich sklepach. Choć Agnieszka jest modelką, wcale nie zaleca drakońskich diet, ale zwyczajnie - jak kobieta - opowiada o swojej przygodzie z gotowaniem. Co więcej, udowadnia, że zgrabna sylwetka nie musi się wiązać z głodówkami. I przypomina, że uroda zaczyna się w kuchni.
Numer ISBN | 978-83-7515-027-8 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 256 |
Podziel się opinią
Komentarze