Smak Mazur. Kuchnia dawnych Prus Wschodnich
Autorzy |
Na kartach tej książki znajdą Państwo smaki dawno zapomnianych potraw. Autor wyboru przepisów - Tadeusz Ostojski, literat, tłumacz Wiecherta i Kirsta, a także wytrawny smakosz - podjął niełatwą próbę zebrania, a następnie przetłumaczenia przepisów wykorzystywanych w kuchni dawnych Prus Wschodnich. Próba niełatwa, ponieważ dawni mieszkańcy tych ziem rozproszyli się - głównie po terenach Niemiec - a wraz z nimi przepadła większość tradycji i przepisów. Jednak autor pracowicie zbierał "ziarnko do ziarnka", aż "uzbierała mu się miarka" w postaci tej książki.
Numer ISBN | 83-89642-67-0 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Książki kucharskie,Kulturoznawstwo i antropologia |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 144 |
Podziel się opinią
Komentarze