Trwa ładowanie...
d2trsjb
05-07-2010 00:00

Sekrety włoskiej kuchni

książka
Oceń jako pierwszy:
d2trsjb
Sekrety włoskiej kuchni
Tytuł oryginalny

Perché agli italiani piace parlare del cibo

Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.

Sekrety włoskiej kuchni
Numer ISBN

978-83-7659-246-6

Wymiary

150x215

Gatunek

Książki kucharskie,Eseje,Książki kucharskie,Eseje

Oprawa

6

Liczba stron

640

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2trsjb
d2trsjb
d2trsjb