Sekrety włoskiej kuchni
Tytuł oryginalny | Perché agli italiani piace parlare del cibo |
Rok wydania | 2006 |
Autorzy |
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.
Numer ISBN | 978-83-7659-246-6 |
Wymiary | 150x215 |
Gatunek | Książki kucharskie,Eseje,Książki kucharskie,Eseje |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 640 |
Podziel się opinią
Komentarze