Sekrety kuchni Watykanu
Tytuł oryginalny | Los secretos de la cocina del Vaticano |
Autorzy |
Książka-album, opowiadająca dzieje papiestwa poprzez to, co jadano przy watykańskich stołach. Ponad sto prostych i wyrafinowanych przepisów z różnych epok, niezliczone ciekawostki i anegdoty. Co jadali papieże, począwszy od św. Piotra, uczestnika Ostatniej Wieczerzy, skończywszy na Janie Pawle II i Benedykcie XVI. Jakie potrawy lubili szczególnie? Czym podejmowano gości? Jak wyglądały słynne watykańskie uczty? Co zmieniało się na papieskim stole wraz z Wielkim Postem?
Numer ISBN | 978-83-247-1722-4 |
Wymiary | 210x210 |
Gatunek | Książki kucharskie,Religia i religioznawstwo |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 320 |
Podziel się opinią
Komentarze