Sekrety kawy
Rok wydania | 2014 |
Autorzy |
Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki. „Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli. Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie
połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.
Numer ISBN | 978-83-7823-385-5 |
Wymiary | 245x230 |
Gatunek | Literatura popularnonaukowa |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 164 |
Podziel się opinią
Komentarze