Sekrety domowej kuchni Włochów
Tytuł oryginalny | The Dog Who Ate the Truffle: A Memoir of Stories and Recipes from Umbria |
Rok wydania | 2010 |
Autorzy |
Poznaj tajemnice włoskich kucharzy!
Odkryj najbardziej apetyczne potrawy i wypróbuj kulinarne sztuczki!
Zostań prawdziwym mistrzem kuchni!
Suzanne Carreiro, zafascynowana włoskim sposobem na gotowanie, zebrała w swojej książce oryginalne receptury, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Wiele z nich autorka poznała od zawodowych kucharzy.
Jednak najcenniejsze są te przepisy, których nauczyli ją geniusze kuchni – włoskie gospodynie.
Każdy przepis zawiera szczyptę tajemnicy i kulinarny trik, przekazywany z pokolenia na pokolenie tylko członkom rodziny. Teraz twoja pizza zawsze wyrośnie, a gnocchi nigdy się nie rozpadną.
Zabawne opowieści rodzinne, aromatyczne dania i niezwykła atmosfera sprawią, że poczujesz się jak we włoskiej rodzinie.
Delektuj się pysznym włoskim prosciutto, poczęstuj przyjaciół świeżo wypiekaną bruschettą, zaskocz rodzinę wyborną foccacią!
Jeśli lubisz spędzać czas z bliskimi, delektując się dobrym jedzeniem i winem, będziesz szczęśliwy, poznając Sekrety domowej kuchni Włochów.
Numer ISBN | 978-83-7642-197-1 |
Wymiary | 145x210 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 384 |
Podziel się opinią
Komentarze