Samogon. Historia i sposób jego przyrządzania w warunkach domowych
Po rosyjsku bulbaczka, buraczanka, benzyna, gazolinka, koniak „trzy buraki”, mokry dolar, pierwaczok, pasza Angelina (na cześć rekordzistki traktorzystki z lat 30.), rusznica, samogon, samodziel, samizdat, samopal, samozwal, samogończyk, siwuszniak, zielienucha, taboretówka czy pieriegonka. To tylko niektóre nazwy napoju spirytusowego produkowanego potajemnie w warunkach domowych. Najnowsza książka Baobabu to historia rosyjskiego mocnego alkoholu. Poza historyczna opowieścią Samogon zawiera również praktyczne porady dotyczące destylacji, jak również najpopularniejsze rosyjskie przepisy. Książka jest bogato ilustrowana (około 150 kolorowych ilustracji).
Numer ISBN | 978-83-89642-24-0 |
Wymiary | 150x225 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 232 |
Podziel się opinią
Komentarze