Riesling i tapasy. O niezwykłych połączeniach jedzenia i wina na szlakach Europy
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2023 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Ta książka obudzi w tobie nie tylko głód i pragnienie, ale również chęć udania się w podróż szlakami opisanymi przez autora.
Tomasz Prange-Barczyński zabiera nas do tradycyjnych krajów winiarskich, takich jak Włochy czy Francja, ale też m.in. do Grecji, Niemiec czy na Bałkany. Opowiada o silvanerach najlepszych do szparagów, o weneckich cicchetti popijanych prosecco, a nawet o łączeniu pieczonej ośmiornicy z pét-natami w małej winiarskiej piwniczce na Morawach.
Riesling i tapasy. O niezwykłych połączeniach jedzenia i wina na szlakach Europy to historia o uniesieniach, jakich autor doświadczył w winiarniach, restauracjach, tawernach, a niekiedy prostych barach – czyli o epifaniach stołu.
Znajdziesz tutaj indeks odmian win zawierający propozycje najlepszych połączeń kulinarnych!
Numer ISBN | 978-83-8317-171-5 |
Wymiary | 165x235 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 368 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze