Przetwory z klasztornej spiżarni. 121 przepisów na zdrowie w słoikach
Autorzy |
Moda na robienie przetworów powraca. I słusznie. Książka ta przypomina starą mądrość, że domowa spiżarnia powinna być nie tylko miejscem gromadzenia przetworów i wszelkich zapasów na zimę, ale swego rodzaju apteką, z której można czerpać naturalne witaminy oraz zdrowie.
Przepisy na nie udało się Autorowi zdobyć w różnych klasztorach. Wiele z nich użyczyły Mu do tej książki siostry prowadzące na co dzień klasztorną kuchnię. Siostrę Anielę Garecką znamy także z książek kulinarnych i lubianych programów telewizyjnych.
Jest to pierwsza tego typu książka, w której przepisy są dodatkowo opatrzone przez Autora komentarzem na temat ich walorów odżywczo-leczniczych.
Numer ISBN | 978-83-257-0132-1 |
Wymiary | 165x240 |
Gatunek | Książki kucharskie,Medycyna, zdrowie, diety,Poradniki |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze