Nawyki żywieniowe Polaków
Inna kobieta otworzyła ostatnio Bed&Breakfast ze zdrową żywnością w Hiszpanii, więc tak, z wieloma osobami mam kontakt, piszą do mnie, mówią, że ich zainspirowałam i naprawdę udaje im się realizować swoje postanowienia. W tym programie nie miałam jednak za dużo czasu, tylko 8 tygodni, żeby osiągnąć cel. W tak krótkim czasie nigdy nie uda się zrzucić tyle kilogramów, ile by się chciało. No, ale takie są prawa telewizji.
Teraz kiedy jest Pani w Polsce i może Pani zaobserwować, jakie nawyki żywieniowe mają Polacy, co według Pani robimy źle, a co dobrze?
Dobre jest to, że Polacy jedzą dużo kapusty. Ma ona świetny wpływ na wątrobę. Natomiast złym nawykiem jest jedzenie przegotowanych warzyw. Polacy zdecydowanie za długo gotują warzywa. Kolejna rzecz – jedzą za dużo mięsa, a za mało organicznego mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest ono drogie, ale wtedy nie muszą oni spożywać go aż tyle. Zrobienie sobie od czasu do czasu dnia bez mięsa wychodzi na dobre.