Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Tytuł oryginalny | Shark's Fin & Sichuan Pepper. A Sweet-Sour Memoir of Eating in China |
Rok wydania | 2008 |
Autorzy |
Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...
Numer ISBN | 978-83-247-2377-5 |
Wymiary | 140x205 |
Gatunek | Literatura podróżnicza,Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 352 |
Podziel się opinią
Komentarze