Trwa ładowanie...
d1mnoc9
04-03-2011 00:00

Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin

książka
Oceń jako pierwszy:
d1mnoc9
Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Tytuł oryginalny

Shark's Fin & Sichuan Pepper. A Sweet-Sour Memoir of Eating in China

Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...

Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodko-kwaśny pamiętnik kulinarny z Chin
Numer ISBN

978-83-247-2377-5

Wymiary

140x205

Gatunek

Literatura podróżnicza,Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

352

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mnoc9
d1mnoc9
d1mnoc9