Oliwa. Różne rodzaje oliwy i jej zastosowania
Tytuł oryginalny | Olive Oil |
Autorzy |
Oliwa już od czasów starożytnych, kiedy po raz pierwszy została wytłoczona w krajach basenu Morza Śródziemnego, pozostaje jednym z najcenniejszych naturalnych produktów. W niniejszej książce znaleźć można wszelkie informacje potrzebne do wykorzystania licznych kulinarnych i zdrowotnych zalet oliwy.
Poczynając od tajników wyboru odpowiedniej odmiany oliwy, po jej zastosowania w pielęgnacji urody i leczeniu schorzeń, odkrywa przed czytelnikami zaskakującą uniwersalność tego produktu, prezentując dokładny przegląd dostępnych gatunków oliwy oraz liczne sposoby ich wykorzystania. Książka wyjaśnia, dlaczego ten np. zielono-złocisty ekstrakt z gorzkich owoców drzewa oliwnego jest od tak dawna niezwykle ceniony na całym świecie. Książka zawiera także smakowite przepisy kulinarne.
Numer ISBN | 978-83-602-1557-9 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Książki kucharskie,Poradniki |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 160 |
Podziel się opinią
Komentarze