Odchudzająca książka kucharska
Rok wydania | 2014 |
Autorzy |
Nie wynaleziono jeszcze co prawda cudownego preparatu czy idealnej dla każdego diety, dzięki którym chudłoby się bez wysiłku, wyrzeczeń i efektu jo-jo jak pisze autorka, ale zawsze można zastosować zamienniki, dzięki którym da się odchudzić nasze codzienne pożywienie i wytopić z niego cały nadmiar niezdrowego tłuszczu, co z pewnością przysłuży się nie tylko naszej sylwetce, ale również ustabilizuje poziom cukru oraz obniży poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Owe odchudzanie posiłków i wytapianie z nich tłuszczu to nic innego, jak zastosowanie przy ich przygotowaniu lżejszych i zdrowszych zamienników. I tak, zamiast dręczyć się nijakim smakiem wiórowatego, pełnoziarnistego pieczywa lub o zgrozo! uzdatniać je do jedzenia za pomocą kalorycznego masła, można posmarować je sosem na bazie jogurtu lub chudym twarożkiem.
Większość dotychczas stosowanych diet odchudzających przegrało z pojmowaniem samej czynności jedzenia jako atawistycznej przyjemności, a nie tylko potrzeby dostarczenia organizmowi substancji odżywczych w zakresie niezbędnym do utrzymania funkcji życiowych. Autorka Odchudzającej książki kucharskiej doskonale to rozumie. Każde danie, nawet to dietetyczne, powinno być smaczne i ładnie podane pisze i potwierdza to zestawem przepisów na pyszne, ale odchudzone dania.
Numer ISBN | 978-83-7839-733-5 |
Wymiary | 165x235 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze