Trwa ładowanie...
d3riurw
30-01-2013 00:00

Niezrównana kuchnia azjatycka

książka
Oceń jako pierwszy:
d3riurw
Inne
Źródło: Inne

Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw.

  • Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki.
  • Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw.
  • Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych.
  • Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.
Niezrównana kuchnia azjatycka
Numer ISBN

978-83-7670-609-2

Wymiary

210x280

Gatunek

Książki kucharskie,Turystyka

Oprawa

1

Liczba stron

304

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3riurw
d3riurw
d3riurw