Niezrównana kuchnia azjatycka
Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw.
- Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki.
- Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw.
- Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych.
- Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.
Numer ISBN | 978-83-7670-609-2 |
Wymiary | 210x280 |
Gatunek | Książki kucharskie,Turystyka |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 304 |
Podziel się opinią
Komentarze