Kuchnia znad rozlewiska - Małgorzata Kalicińska, Mirosław Kaliciński
Pozostajemy przy książkach kucharskich związanych z serialami telewizyjnymi, ale zdecydowanie zmieniamy miejsce akcji oraz profesje głównych bohaterów. Opuuszczamy środowisko mafijne i przenosimy się nad rozlewisko.
Małgorzata Kalicińska , ceniona pisarka, autorka bestsellerowej serii o rozlewisku oraz jej brat Mirosław Kaliciński, pasjonat gotowania i smakosz, napisali wspólnie dwutomową Kuchnię znad rozlewiska. W książkach znalazło się 190 prostych świątecznych przepisów z Polski i ze świata. Jak mówi autorka: Wszystkie wypróbowaliśmy. I polecamy. Na święta, i na co dzień. Na każdą porę roku. Świąteczną kapustę z grochem, bitki kijowskie, chleb ze śliwkami, cordon bleu, dżem pomarańczowy, jabłka po normandzku, kajmak chorwacki, kulebiak, pasztet z kurczaka, trufle... Od zupy po drugie danie, od przystawek po desery - smacznego!