Moja mała francuska kuchnia
Tytuł oryginalny | My Little French Kitchen: More Than 100 Recipes from the Mountains, Market Squares, and Shores of France |
Rok wydania | 2013 |
Autorzy |
Moja mała francuska kuchnia zawiera ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji – od Bretanii, Bordeaux, Prowansji, Lyonu, aż po Alzację – przeplatanych z komentarzami na temat kultury i historii. Gama proponowanych potraw jest szeroka. Znajdziemy tu popularne ratatouille i ekstrawagancką szarlotkę z melonem i kwiatami w cukrze, lekkie przekąski w rodzaju pintxos i treściowe żeberka w sosie porzeczkowym z kuskusem i bobem, słodkie mousse au nugat i creme a chocolat oraz pikantne faszerowane papryczki piquillos. Jednym słowem, każdy znajdzie coś dla siebie.
Numer ISBN | 978-83-7885-923-9 |
Wymiary | 195x255 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 288 |
Podziel się opinią
Komentarze