Miody pitne, krupniki i piwa miodowe
Autorzy |
Wytwarzanie napojów miodowych jest najmniej znaną częścią sztuki kulinarnej. Dlatego autor, wypełniając tę lukę, kieruje swój poradnik przede wszystkim do grona amatorów dobrych i zdrowych trunków. Prócz wielu przepisów na aromatyczne napoje miodowe - takie jak miód korzenny, krupnik wytrawny czy piwo miodowe ciemne - Andrzej Gałuszka prezentuje sposoby ich serwowania. Podaje także kilkanaście receptur na oryginalne pikantne wypieki, które smakowo świetnie komponują się z miodami pitnymi. Ponieważ w krajach Europy Zachodniej tego typu alkohole są zupełnie nieznane, taki sposób przetwarzania i wykorzystywania miodu może stać się polską specjalnością na rynku europejskim.
Numer ISBN | 83-7469-275-8 |
Wymiary | 140x200 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 64 |
Podziel się opinią
Komentarze